Törpike Bölcsőde

Törpike Bölcsőde

Bölcsődevezető: Harmath Lászlóné
Cím: 7622 Pécs, Siklósi út 18/A
Tel: 06 72 210-626
Vezető tel: +36 30 575 5913
E-mail: torpike@kszipecs.hu
Nyitva tartás: 6.00-17.00

Bölcsődénk a Kertvárosba vezető főút mellett, a Bőrgyár és a Hársfa Bútorház között autóbusszal és személyautóval egyaránt jól megközelíthető helyen található. 

Az épülethez tartozó zárt udvarrészen a bölcsődének és óvodának saját parkolója van, mely ingyenes parkolási lehetőséget biztosít.

A bölcsőde 60 férőhellyel, 5 csoportszobában, csoportonként 12 kisgyermek számára biztosítja az ellátást. Minden csoporthoz fürdőszoba és gyermeköltöző csatlakozik. A füves udvar homokozóval, mozgásfejlesztő játékokkal van betelepítve. Az udvart félig körbe ölelő széles terasz napvitorlákkal árnyékolt. A gyermekek ellátását az 5 csoportban 12 kisgyermeknevelő és 4 dajka biztosítja, valamint a tálalókonyhán 1 konyhai dolgozó.

A bölcsőde szakmai küldetése

Intézményünk célkitűzésével összhangban, kiemelt feladatunk a családok igényeire alapozott magas szintű kisgyermekellátás, melyben elsődleges feladatunk a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztése, a hátrányos helyzetű családok társadalmi integrációjának elősegítése, gyermekeik felzárkóztatása, képességfejlesztése, az eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztése, előítélet-mentes, másságot elfogadó attitűd kialakulásának elősegítése, valamint családbarát programok, kulturális és szórakoztató rendezvények szervezése.

Szolgáltatásaink

  • Családi programok
  • Nyitott Játszókert
  • Tanácsadás
  • Szülőklubok, játszó-csoport
  • Játékkölcsönzés

Programjaink

A nyitott játszókert jó idő esetén, napi 1 órában várja a bölcsődébe még nem járó gyermekeket tavasztól őszig. A program kiemelt célja megkönnyíteni a gyermekeknek és családjaiknak a bölcsődei beszoktatás folyamatát.  A napi találkozások során a családoknak lehetőségük adódik megismerni a bölcsődei életet, a kisgyermeknevelőket, szülőtársaikat, valamint megbeszélni a bölcsődei ellátással kapcsolatos kérdéseiket, dilemmáikat.

További programjaink:

  • A néphagyományokon alapuló népszokások értékeinek megőrzése, átörökítése: ilyen programok pl.: szőlőszüret, kukoricatörés, -morzsolás, paradicsom-befőzés, Márton nap, Luca nap, kézműves programok stb.
  • A gyermeki élet ünnepei: : születésnap, névnap, Anyák napja, Gyermeknap, Búcsúztató stb.
  • Évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó programok:: Adventi készülődés, Mézeskalácssütés, Mikulás vonatozás, Farsang, Húsvétváró kreatív programok stb.
  • Családi kirándulások:: állatkert, állatsimogató, lombkorona tanösvény stb.

Minden programunk nyitott a családok számára.

Képgaléria
Megszakítás