Biztos Kezdet Gyerekház

Biztos Kezdet Gyerekház

Gyerekház Vezető: Schäfferné Horváth Eszter
Cím: 7629 Pécs, Pákolitz István u. 32.
Tel.: +36 30 339 74-60
E-mail: biztoskezdet@kszpecs.hu
Nyitva tartás: 8.00-12.00

A gyerekház elsősorban, Pécs város keleti városrészében élő 0-3 éves korú gyermekeket nevelő családok számára kínál változatos elfoglaltságokat a mindennapokban.

A gyerekház a területen egy olyan közösségi színtér, ahol a kisgyermekes családok a gyermekek fejlődését támogató környezetben találkozhatnak, megbeszélhetik gyermeknevelési, ill. egyéb problémáikat, szükség esetén szakember bevonásával.
A gyerekház által nyújtott szolgáltatásokat és az étkezést a családok ingyenesen vehetik igénybe.

Alapvető feladatunk a gyermekek szociális és érzelmi fejlődésének elősegítése, egészségének védelme, segítségnyújtás a képességeik és készségeik kibontakoztatásához. Ennek érdekében napi rendszerességgel kínálunk a gyermekek fejlettségéhez, életkorához igazodva mozgásos, énekes, mondókás, kézműves foglakozásokat, a szülők aktív részvételével.

A napi foglakozásokon kívül számos, színes közösségi programot szervezünk a családok számára. A hagyományok, ünnepek fontos szerepet töltenek be az egyén és a közösség életében, közösségépítő szerepük lényeges, ezért a gyerekházban is fontosnak tartjuk ezeknek az alkalmaknak a megünneplését. Igyekszünk a kisgyermekek életkorának megfelelő élvezetes, élményt nyújtó programot kínálni.

Hasonló figyelmet fordítunk, a család, mint kisközösség erősítésére és támogatására. A mindennapokban a közös foglalkozások, játéktevékenységek során a szülők számára, korszerű gyereknevelési alapelvek közvetítése történik a tapasztalati tanulás, személyes mintanyújtás lehetőségének kihasználásával. Havonta egy alkalommal a szülők igényeihez igazodva, szakember (pszichológus, gyógypedagógus, védőnő) bevonásával szülő csoportos beszélgetésekre kerül sor. A szülők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében folyamatos figyelemmel követjük és tájékoztatást nyújtunk a képzési, átképzési, és álláslehetőségekről, valamint segítséget adunk önéletrajz megírásához, továbbításához, ill. a számítógépes ismeretek bővítéséhez.

Képgaléria
Megszakítás