Hétszínvirág Bölcsőde

Hétszínvirág Bölcsőde

Bölcsődevezető: Andrasekné Hornok Krisztina
Cím: 7629 Pécs, Pákolitz István u.32.
Tel: +36 30 576 0224
Vezető tel: +36 20 378 5068
E-mail: hetszinvirag@kszipecs.hu
Nyitva tartás: 6.00 – 18.00

Bölcsődénk Pécs keleti városrészében helyezkedik el. Gépkocsival, tömegközlekedéssel jól megközelíthető, a parkolás a bölcsőde előtt és a környező utcákban ingyenes.
40 férőhellyel rendelkezünk, mely 4 csoportszobában működik. A 4 csoportban összesen 8 kisgyermeknevelő, 2 dajka és 1 konyhai dolgozó látja el feladatait.
Különös hangsúlyt fektetünk a szabad levegőn tartózkodásra, a mozgás lehetőségének biztosítására. Ehhez egy betonos, és egy füves udvar áll rendelkezésünkre.

A bölcsőde szakmai küldetése

 • Családhoz hasonló, biztonságot nyújtó környezetet, tanulást segítő szeretetteljes légkört biztosítunk.
 • A kisgyermekek érzelmi biztonságát személyi-tárgyi állandósággal, otthonos csoportszobai környezettel, rendszerességgel támogatjuk.
 • Inger gazdag, változatos tevékenységet biztosító bölcsődei környezetet alakítottunk ki.
 • A hátrányos helyzetű gyermekek speciális igényeihez igazodóan, empatikus, befogadó hozzáállással, inkluzív pedagógiai módszerekkel segítjük az érintett családokat.

Szolgáltatásaink:

  • nyitott játszókert
  • segítő szakemberek jelenléte
  • tanácsadás
  • játszóház

Programjaink:

Évek óta hagyománnyá vált programjainkkal tesszük színesebbé gyermekeink mindennapjait. Legnagyobb rendezvényünk a Gyermeknap, melyet a Biztos Kezdet Játszóházzal közösen szervezünk meg. A nyitott játszókert jó idő esetén hetente két alkalommal működik a bölcsődébe még nem járó gyermekek és szüleik részére. Jó alkalom ez arra, hogy a gyermekek, szülők és kisgyermeknevelők megismerjék egymást még a bölcsőde megkezdése előtt.

Márton nap, Mikulás, Luca nap, Adventi készülődés, Farsang, Húsvét, Anyák napja, Madarak és Fák napja…csak néhány program a sok közül, melyre a kicsikkel közösen készülődünk. Csoportonként ünnepeljük meg a gyerekek születés- és névnapját, év végén pedig kis ünnepség keretében az óvodába ballagó gyermekektől búcsúzunk.

Képgaléria
Megszakítás