Csoda Bölcsőde

Csoda bölcsőde

Bölcsődevezető: Praks Xénia
Cím: 7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.
Tel.: +36 30 576 2019
Vezető tel.:+36 30 575 8191
E-mail: csoda@kszipecs.hu
Nyitva tartás: 6.00-18.00

Bölcsődénk Pécs Kertvárosban, a volt Nevelési Központ 1-es épületének földszintjén és 2-es épületének egy részében várja a gyermekeket és a családokat. Az épületek gépkocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.
A bölcsőde a város legnagyobb bölcsődéje: 136 férőhelyen 10 csoportszobában 20 hetes kortól fogadja a kisgyermekeket, 10-14 fős csoportokban. A gyermekek ellátásáról 24 kisgyermeknevelő, 5 dajka, és 6 konyhai dolgozó gondoskodik.
A bölcsődében saját főzőkonyhával rendelkezünk, és szükség esetén diétás étkezést is biztosítani tudunk. A tágas, árnyas udvar kiváló lehetőséget nyújt a szabadtéri játékra. Az épületben fedett babakocsi és kerékpártároló található.

A bölcsőde szakmai küldetése

Munkánk során a korai tanulási folyamatokra helyezzük a fókuszt, amely során a gyermek játékos tapasztalások útján ismerkedik az őt körülvevő világgal. Célunk, hogy megérthessék és megtapasztalhassák az élet működésének törvényszerűségeit. Igyekszünk lehetőséget biztosítani arra, hogy a szülők és a gyermekek megismerhessék az intézményünk működését, a napirendet, a bölcsődei szokásrendszert.

Szolgáltatásaink:

  • Ingyenes játék és könyvkölcsönzés
  • Tanácsadás
  • Egyéni fejlesztőszoba
  • Családi programok

Programjaink

A családokkal való kapcsolatépítés egyik fontos elemét a közösségi programok jelentik számunkra: karácsonyváró, farsang, húsvétváró, gyermeknap, de volt már példa közös mecseki kirándulásra is. Minden tavasszal, nyílt nap keretében várjuk a hozzánk készülő családokat. A nyílt nap és a nyári pihenő közötti időszakban heti rendszerességgel játszóházat működtetünk, ahová a gyermekeket a szülőkkel együtt várjuk. Ezeken az alkalmakon minden fontosat megtudhatnak a bölcsődei életről még a kezdés előtt.

Képgaléria
Megszakítás