Cseperedő Bölcsőde

Cseperedő Bölcsőde

Bölcsődevezető:
Cím: 7633 Pécs, Ajtósi Dürer u. 1.
Tel: +36 30 575 7654
Vezető tel: +36 30 575 7227
E-mail: cseperedo@kszipecs.hu
Nyitva tartás: 6.00-18.00

Bölcsődénk Uránváros zöldövezeti részén, gépkocsival, tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető helyen található. Az intézmény közvetlen közelében és a környező utcákban a parkolás ingyenes.

A bölcsőde 82 férőhellyel rendelkezik, 3 nevelési-gondozási egységben 6 csoport működik, mely csoportonként 12-14 gyermek számára nyújt ellátást. Egységenként két csoportszobával és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, fürdőszobával, gyermeköltözővel, babakocsi tároló helyiséggel és részben fedett terasszal. A bölcsőde déli oldalán található az udvar. A 6 csoportban összesen 14 fő kisgyermeknevelő, 3 dajka és 1 konyhai dolgozó tevékenykedik.

A bölcsőde szakmai küldetése

Elsődleges feladatunk – az intézményi célokkal összhangban – a kisgyermekes családok igényeinek figyelembe vételével, az ellátott gyermekek sokoldalú és harmonikus fejlesztése, a hátrányos helyzetű gyermekek és családjuk segítése, támogatása, az eltérő fejlődésmenetű gyerekek fejlesztése, valamint családbarát programok, tevékenységek tervezése, szervezése és lebonyolítása.

Szolgáltatásaink

  • Családi programok – játszókert
  • Sószoba / Tornaszoba
  • Egyéni fejlesztőszoba
  • Tanácsadás

Programjaink

A nyitott játszókert őszi, tavaszi és nyári évszakokban várja nem csak a bölcsődébe járó gyermekek családjait, hanem nyitva áll minden érdeklődő család előtt. A programon lehetősége van a szülőknek és gyermeküknek a bölcsődét és az itt dolgozó kisgyermeknevelőket megismerni, mely a kisgyermekek beszoktatását jelentős mértékben megkönnyíti. A szülőknek lehetőségük van kérdéseikre, gyermekneveléssel kapcsolatos dilemmáikra választ kapni. Az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó programok már hagyománnyá váltak bölcsődénkben. A családi kirándulás lehetőséget biztosít a bölcsőde helyszínén kívüli közösségi programra. Május végén, nyár elején minden évben nagyszabású rendezvény a Gyermeknap. A bölcsődenyitogató nagyon népszerű a hozzánk érkező gyermekek és családjuk részéről, nagy érdeklődéssel szoktak részt venni ezen a programon. A Márton napi mulatság, Adventi készülődés során a család együtt alkot, készít kreatív tárgyakat.

 

Bővebb információ: www.cseperedoalapitvany.hu; facebook: cseperedo.alapitvany

Képgaléria
Megszakítás