Kiskuckó Bölcsőde

Kiskuckó Bölcsőde

Bölcsődevezető: Schmidt Ildikó
Cím: 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1-3
Tel: +36 30 575 6870
Vezető tel: +36 30 576 0428
E-mail: kiskucko@kszipecs.hu

Bölcsődénk Pécs kertváros dél-nyugati részén, forgalmas úttól távol, mégis tömegközlekedési eszközökkel, gépkocsival könnyen megközelíthető helyen áll. Bölcsődénk közvetlen szomszédságában általános iskola, gyermekorvosi rendelő, az épület felső szintjén pedig óvoda található.

Intézményünk, teljeskörű felújítása után 2018-ban újra kezdte működését 66 férőhellyel, 5 csoportszobával.

Csoportszobáinkból teraszajtókon keresztül közelíthető meg a lombos fák árnyékolta játszókert. A gyermekek mozgásigényének kielégítésére mászókák és mobil játékok állnak rendelkezésre az udvaron, rossz idő esetén a jól felszerelt tornaszobában van lehetőség a mozgásfejlesztő eszközök használatára.

Az 5 csoportban 13 fő kisgyermeknevelő, 3 dajka és 1 konyhai dolgozó tevékenykedik.

A bölcsőde szakmai küldetése

Bölcsődénk, a gyermekek egyéni igényeit, fejlődését szem előtt tartó, biztonságos, szeretetteljes, nyugodt légkör biztosítását tűzte ki célul. Törekszünk a gyermekek életkori sajátosságaira építve, a megismerésen, tapasztaláson, közös élményeken alapuló nevelési elveket alkalmazni.

Kollektívánk egészének meghatározó értéket képvisel az empatikus, bizalomra épülő, egymást tiszteletben tartó magatartás.

Fontos számunkra a család és kisgyermeknevelő közötti pozitív kapcsolat kialakítása, megtartása, a családanyák munkába állásának segítése, valamint a család egészének támogatása.

Szolgáltatásaink:

  • Családi programok
  • Tornaszoba
  • Egyéni fejlesztőszoba
  • Tanácsadás

Programjaink

Bölcsődenyitogató: A beiratkozást megelőzően a családoknak lehetőségük van betekinteni intézményünkbe, megismerni a kisgyermeknevelőket, információkat kapni a bölcsődei életről.

Szülő klub: Évente 3 alkalommal meghatározott témák köré szervezetten (pl. beszoktatás megkönnyítése, óvodaérettség, nevelési módszerek) a szülők kérésének, érdeklődésének megfelelően.

Évszakokhoz, neves napokhoz kapcsolódó programok: víz, föld, madarak és fák napja, farsang, télapó, születésnapok.

Családokkal közös programok: egészséghét, Húsvétváró családokkal való közös készülődés, gyermeknapi családi juniális, évzáró.

Képgaléria
Megszakítás