Kicsi Kék Bölcsőde

Kicsi Kék Bölcsőde

Bölcsőde vezető: Dárdainé Szekszárdi Alíz
Cím: 7632 Pécs, Németh László u.6/B.
Tel: + 36 72 441 324
Vezető tel: + 36 30 639 8525
E-mail: kicsikek @kszipecs.hu
Nyitva tartás: 06.00-18.00

A Kicsi Kék Bölcsőde 84 férőhelyen várja a pécsi családok gyermekeit nagy szeretettel, elfogadó, támogató, családbarát környezettel. Bölcsődénk Kertváros zöldövezetében, a Németh László utcában helyezkedik el, a főutaktól kellő távolságra ahhoz, hogy a gyermekek biztonságos, csendes, nyugodt környezetben tudjanak fejlődni.

 A bölcsődét két részből álló nagy parkosított udvar veszi körül. Az intézményben 6 csoportszoba található, összesen 3 gondozási egységre különülve, melyekhez egységenként tartozik mosdó, és öltöző. Minden gondozási egység rendelkezik árnyékolóval felszerelt saját terasszal, mely elősegíti a kisgyermekek szabadlevegőn tartózkodását. Bölcsődénk családias, biztonságos légkörének megteremtéséről 14 fő kisgyermeknevelő, 3 bölcsődei dajka, és 2 konyhai dolgozó gondoskodik.

A bölcsőde szakmai küldetése

Bölcsődénk működésének alapvető célja a családok támogatása. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni bánásmód feltételeinek megteremtésére, a gyermekek egészséges fejlődésének támogatására, szocializációjának elősegítésére, hogy felkészítsük őket a későbbi közösségi életre. Kiemelt pedagógiai célunk, hogy a gyermekek bölcsődei élete során fejlesszük önbizalmukat, tágítsuk érdeklődési körüket, és minél több sikerélményben részesítsük őket. Szeretetteljes, biztonságot adó, érzelemben gazdag bölcsődei élet megteremtésére törekszünk.

Szolgáltatásaink

    • Tornaszoba– Egyéni Fejlesztőszoba
    • Tanácsadás (étkezéssel, a gyermek fejlődésével kapcsolatban)
    • családi programok
    • szülőklub

Programjaink

Rendszeresen szervezünk közös családi programokat intézményünkben, hogy családjainkat közösségi élménnyel is gazdagíthassuk, melyet gyermekükkel együtt tudnak megélni a szülők, és így még szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani a gyermeküket nevelő, gondozó szakemberekkel is, így lehetőségük van megismerni még inkább gyermekük bölcsődei életét.

Minden évben megrendezésre kerül a bölcsődei hívogató családi délutánunk, ahol betekintést kapnak a szülők a bölcsődei mindennapokba. Az általunk szervezett családi eseményeket igyekszünk mindig az évszaknak megfelelően megtartani. Novemberben megrendezésre kerül Márton napi lámpás felvonulásunk, majd ezt követően az Adventi készülődés, és a Mikulásváró délelőtt. Farsangi mulatságunk a gyermekek körében igen közkedvelt. A tavaszi időszakban két alkalommal szervezünk családi programot. Tavaszváró kreatív készülődésünk, és a Gyermeknapi mulatság, ahol a hozzánk járó gyermekek családjaikkal egy kötetlen családi délelőttöt tudnak együtt tölteni, tele színes programokkal, élményekkel.


Bölcsődénk facebook oldalán folyamatos betekintést nyújtunk családjainknak gyermekük bölcsődei életébe.

Képgaléria
Megszakítás