Fészek Bölcsőde

Fészek Bölcsőde

Bölcsődevezető:Farkasi Gabriella
Cím: 7633 Pécs, Gosztonyi Gyula u. 1.
Telefon.: 72/551 121 | + 36 30/575 6518
Vezető telefonszáma: +36 30/575 4634
E-mail: feszek@kszipecs.hu
Nyitva tartás: 06.00-18.00

A tömegközlekedési eszközökkel és gépkocsival is könnyen megközelíthető bölcsődénk Uránvárosban, társasházakkal körülvéve helyezkedik el. A környéken a parkolás ingyenes.

A bölcsőde 54 férőhellyel rendelkezik, 4 csoportszobában 10-10 gyermek számára nyújtunk ellátást, emellett időszakos gyermekfelügyeleti csoportunkban 6 gyermeket fogadunk. 2-2 szobához közös fürdőszoba, illetve minden szobához külön öltöző kapcsolódik. A szobák előtt árnyékolóval ellátott terasz húzódik és az épület nyugati oldalán kialakításra került a nagy udvar, mely a sok zöldfelülettel, változatos játékokkal kellemes környezetet biztosít a szabadban tartózkodáshoz. Torna-, fejlesztő-, sószobával és uszodával rendelkezünk. Az 5 csoportban 11 kisgyermeknevelő, 3 dajka és 1 konyhai dolgozó gondoskodik a gyermekekről.

A bölcsőde szakmai küldetése

Fő feladatunknak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a gyermekek testi, szellemi jóllétéhez, fejlődéséhez. Ennek érdekében igényes és szakszerű munkára törekszünk, amelynek fontos része, hogy biztonságos, szeretetteljes, harmonikus légkört alakítunk ki. Küldetésünk az eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztése, a hátrányos helyzetű gyermekek és családjuk segítése. A családok igényeinek figyelembevételével programokat szervezünk.

Szolgáltatásaink:

  • Családi programok
  • Sószoba, tornaszoba
  • Fejlesztőszoba
  • Terápiás medence
  • Időszakos gyermekfelügyelet
  • Tanácsadás

Programjaink

Az elmúlt években kialakultak azok a hagyományos programok, melyeket a családok szívesen fogadnak. A nyári hónapokban az újonnan érkező családok számára Bölcsődés Leszek Klubot indítunk és szívesen várjuk őket délelőttönként a játszókertünkbe. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek az ismerkedésre, a bölcsődei napirend, nevelési program megismerésére, a felmerülő kérdések megválaszolására, ezáltal megkönnyítik a beszoktatást. Ősszel ismerkedő családi délelőttöt rendezünk, az egészséges életmód, egészséges táplálkozás jegyében, ötvözve az intézményünk környezetének megszépítésével. Karácsony előtt mézeskalácsot sütünk, farsang idején fánkozva, jelmezekbe öltözve ünnepelnek családjaink, Húsvét előtt szülő-gyermek közös kézműves délutánon hangolódhat az ünnepre. Legnépszerűbb programunk a gyermeknapi rendezvény, melyet az udvarunkon bonyolítunk le. Az zenés, énekes műsor mellett légvár, taposóösvény, kreatív sarok, horgászat, vizezőasztal, arcfestés és tetoválás színesíti a programot. Az óvodába távozó gyermekektől a nyár végén uzsonnával és a bölcsődés évekre emlékeztető ajándékkal búcsúzunk.

Bővebb információ: facebook: Fészek Bölcsőde
Képgaléria
Megszakítás