Napsugár Bölcsőde

Napsugár Bölcsőde

Bölcsődevezető: Lajtai Zsoltné (Mónika)
Cím: 7624 Pécs, Budai Nagy Antal utca 3.
Tel: +36 30 5756 492
Vezetői tel: +36 30 5758 739
E-mail: napsugár@kszipecs.hu
Honlap: bolcsode.napsugarvadrozsa.hu
Nyitva tartás: 6.00 – 18.00

Bölcsődénk Pécs városának egyetemi városrészében, a belváros nyugati határán, zöldövezetben, csendes, jól megközelíthető helyen, délről lakótelepi, északról a Mecsek családi házas környezetében található.

1976-ban épült módszertani bölcsődeként.  2019-ben egy Európai Uniós pályázat segítségével teljes körű felújításon esett át. Jelenleg 100 férőhellyel működik, 4 nevelési egységben, egységenként 2 csoportszobával és a hozzá közvetlenül kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, fürdőszobával, gyermeköltözővel, közös bejárattal, valamint udvarral. A szobák berendezése gyermekközpontú, hangulatos, otthonos, esztétikus, a szakmai alapelvek és a csoportban nevelt kisgyermekek életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével, szakmailag tudatosan tervezett, pedagógiailag célszerűen kialakított.

 

A bölcsőde szakmai küldetése

Bölcsődénk az új szemléletű, kompetencia alapú bölcsődei nevelés képviselője. Pedagógiánk a “szeretet pedagógiája“, melyet a gondoskodás és törődés, a feltétel nélküli elfogadás, a felelősség, az együttműködés, valamint a másik megismerésének igénye jellemez.

Nevelőmunkánk fő pillére a kisgyermekek képességkibontakoztatása, melynek alapja a biztonságos személyi-, tárgyi-, nevelési környezet megteremtése. Ezen belül elsődleges figyelmet fordítunk a mindennapi élet fontos nevelési helyzeteire, a gondozási tevékenységekre és a szabad játéktevékenységre.

Szolgáltatásaink:

  • tanácsadás,
  • babamasszázs, baba-mama klub,
  • mozgástér,
  • alkotó-felfedezőszoba,
  • meseszoba,
  • interaktív fejlesztő szoba,
  • sószoba,
  • családi programok – Bölcsődébe Hívogató, Mikulásváró-, Farsangi-, Húsvétváró családi délután, Gyermeknap

Programjaink

Bölcsődénk kiemelt programja, a Manó program, ami által biztosítjuk pedagógiai helyzetekben kiemelten azokat az élményeket, környezeti ingereket, eszközöket, melyek a kisgyermekek képességeinek kibontakozását segítik. Kisgyermeknevelőink ez irányú munkáját öt kismanó kíséri – Bukfenc Manó, Zene Manó, Alkotó Manó, Öko Manó és Mese Manó személyében -, akik segítik felkelteni a kisgyermekek figyelmét a mozgás, a zene, az alkotás, a környezettudatosság és a mese világa iránt. Ezek a játékos kezdeményezések a nevelési egységekben – csoportszobákban, fürdőszobákban, gyermeköltözők, udvaron – és a külső terekben – alkotó-felfedezőszoba, mozgástér, meseszoba, sószoba, interaktív fejlesztőszoba – valósulnak meg.

Kiemelt pedagógiai programunkon belül célunk az is, hogy segítsük a kisgyermekes családokat gyermekeik nevelésében. Hagyományaink között szerepel, a bölcsődei élet közösségi, támogató funkcióját kihasználva, hogy rendszeresen szervezünk családi délelőttöket, délutánokat, nyílt napokat, melyek szintén a kapcsolatépítés, fenntartás és segítségnyújtás jegyében zajlanak.

Ha rövid bemutatkozó írásunk felkeltette az érdeklődését, látogasson el honlapunkra, ahol bővebb információkat szerezhet bölcsődénkről. bolcsode.napsugarvadrozsa.hu

Képgaléria
Megszakítás