Get Adobe Flash player

 „ÉRTESZ ENGEM?”

A POZITÍV KOMMUNIKÁCIÓ HATÁSA GYERMEKRE, SZÜLŐRE, MUNKAHELYI KAPCSOLATOKRA

 

Továbbképzési pontérték:   35 pont
A továbbképzés helyszíne: Pécs
(Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyeztetés alapján egyéb helyszínen is)
Részvételi díj: 30.000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2015. 10. 15.
Szervező:

Dallosné Kaurek Csilla
30 576 0133
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A továbbképzés célja:

A szociális-, és gyermekvédelem területén
a munkájuk során szülőkkel, kliensekkel
kommunikáló szakemberek munkáját segítése.

Jelentkezési lap (letöltés PDF formátumban)

A továbbképzés a kliens – szakember, szülő - szakember, gyermek - szakember, szakember - szakember közötti kommunikációra, a között esetlegesen kialakuló konfliktusok korai felismerésére, kezelési lehetőségeinek megtárgyalására irányul. A továbbképzés célkitűzése, hogy a résztvevők a pozitív kommunikáció által képesek legyenek megfelelően kezelni konfliktusaikat, képesek legyenek azokat, mint lehetőséget felhasználni interperszonális kapcsolataik alakítása során.

A továbbképzés elméleti és gyakorlati részből tevődik össze.

Abban kívánunk segíteni a továbbképzésre jelentkező szakembereknek, hogy a nonverbális kommunikáció, a megfelelő kérdezés- és tárgyalástechnika segítségével, könnyebben meg tudják érttetni környezetükkel szándékaikat, magabiztosabban, határozottabban tudják képviselni szakmai meggyőződésüket, megfelelően ki tudják fejezni pozitív és negatív érzéseiket, a kliens, a gyermek, a szülő, a kolléga, a vezető felé, ami elengedhetetlen a hatékony közös munkához.

A továbbképzés során kiemelt szerepet kap a pozitív szemlélet, az asszertív kommunikációs módszer, illetve a tranzakció-analízis. A résztvevők betekintést nyernek a szerepelvárások, a szerepek közötti és szerepen belüli konfliktusok fogalomkörébe. Ezen módszerek ötvözik az önérvényesítést és a mások érdekeinek

figyelembevételét, ezáltal elősegítik az erőszakmentes, hatékony kommunikációt, és mélyítik az önismeretet.

A továbbképzés során az elméleti anyag mellett konkrét, gyermekintézményekre jellemző szituációkat dolgozunk fel, miközben közösen találunk megoldási lehetőségeket a szakemberek számára, ez irányú szakmai kompetenciájuk fejlesztésére. Gyakorlati példákon keresztül, játszmaelemzéssel, a szerepelvárások és szerepkonfliktusok kiértékelésével közösen találunk lehetőséget a személyek közötti konfliktusok kezelhető problémává való átfordítására.

Pécs, 2015. szeptember 30.

Dallosné Kaurek Csilla

Ajánljuk

Bölcsődék egyesülete

Ringató

Biztos kezdet

Pécsi mamami

Három királyfi

Iveszics Tünde védőnő baba-mama oldala!

 

 

Copyright © www.kszipecs.hu