Bölcsődéink saját főzőkonyhával rendelkeznek. A bölcsődei élelmezés alapját képezik akorszerű csecsemő- és kisgyermektáplálási alapelvek, úgymint:
- az étel mennyiségileg elegendő, minőségileg helyes összetételű,
- elkészítése a legszigorúbb higiénés követelményeknek megfelelő,
- megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal elkészített,
a gyermek "szeme és szája számára egyaránt élvezhető".
Étlapjaink közzétételével segítséget szeretnénk nyújtani a gyermekek táplálkozásának tudatosabb tervezéséhez, valamint ötleteket adni a gyakorlatban már bevált receptjeink segítségével.
A hónap receptje
Csibemájas Rizotto
Csirkemáj 400g
Sárgarépa 200g
Zöldborsó 200g
Rizs 400g
Étolaj 40g
Petrezselyemzöld 1/4 csomag
Vöröshagyma 100g
Natúr lecsó 40g
Só
Az alaposan megmosott rizst kicsit megpirítjuk az olajon, majd felöntjük a rizsnél 2,5-szer több vízzel és beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket, és lecsó alapot. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a feldarabolt májat és pici sóval ízesítjük, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük.
Az aktuális havi gyermek étrend
05.het.pdf, 2015. január 26. - január 30.
06.het.pdf, 2015. február 2. - február 6.
07.het.pdf, 2015. február 9. - február 14.
08.het.pdf, 2015. február 16. - február 20.
09.het.pdf, 2015. februárr 23. - január 28.