Get Adobe Flash player

Gyermekélelmezés

Bölcsődéink saját főzőkonyhával rendelkeznek. A bölcsődei élelmezés alapját képezik akorszerű csecsemő- és kisgyermektáplálási alapelvek, úgymint:

  • az étel mennyiségileg elegendő, minőségileg helyes összetételű,
  • elkészítése a legszigorúbb higiénés követelményeknek megfelelő,
  • megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal elkészített,
    a gyermek "szeme és szája  számára egyaránt élvezhető".

Étlapjaink közzétételével segítséget szeretnénk nyújtani a gyermekek táplálkozásának tudatosabb tervezéséhez, valamint ötleteket adni a gyakorlatban már bevált receptjeink segítségével.

 A hónap receptje

 Csibemájas Rizotto

 

Csirkemáj                                         400g

Sárgarépa                                         200g

Zöldborsó                                         200g

Rizs                                                  400g

Étolaj                                                40g

Petrezselyemzöld                             1/4 csomag

Vöröshagyma                                    100g

Natúr lecsó                                        40g


Az alaposan megmosott rizst kicsit megpirítjuk az olajon, majd felöntjük a rizsnél 2,5-szer több vízzel és beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket, és lecsó alapot. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a feldarabolt májat és pici sóval ízesítjük, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük.

 

Az aktuális havi gyermek étrend

Copyright © www.kszipecs.hu