Get Adobe Flash player

Kicsi Kék Bölcsőde a PMJVÖ Kisgyermek Szociális Intézmények tagintézményeként látja el feladatát. Intézményünk az 1997. évi XXXI. törvény értelmében a személyes gondoskodás keretein belül a gyermekjóléti alapellátás rendszerében biztosítja a 0-3 éves kisgyermekek napközbeni ellátását, bölcsődei ellátás formájában önkormányzati fenntartással.

Kicsi kék bölcsőde

Bölcsődénk pedagógiai hitvallása biztonságérzetet nyújtó, érzelem – gazdag környezetkialakítása, melyben a gyermek saját képességei szerint fejlődhet, megízlelheti az önfeledt aktív játék örömét, mely képessé teszi a későbbi élet során a kreatív továbbfejlődésre, gazdagodhat élmény és fantázia világa és kialakulhat az esztétikum iránti érzékenysége.

Intézményünkben 80 férőhelyen, 6 csoportszobában, 20 hetes kortól biztosítjuk a gyermekek napközbeni ellátását. Feladatunknak tekintjük, hogy a gyermekek fejlődéséhez szükséges és biztonságos környezetet megteremtsük, ezért jól felszerelt csoportszobákban, barátságos és tevékenységre motiváló környezetben töltik a gyermekek napjaikat.

Nevelési programjaink változatosak, melyek mindig a játéktevékenységekhez kapcsolódnak.

Játékkészletünk színes és korszerű, melyben minden gyermek megtalálja a fejlettségének és érdeklődésének legjobban megfelelőt.

Játszókertünk gondozott, ápolt, zöld pázsit és biztonságos mozgástér szolgálják a levegőn való tartózkodás élményét.

Szakmai erősségünk: Kisgyermeknevelőink több éves szakmai tapasztalattal, szakirányú végzettséggel rendelkeznek. Intézményünk valamennyi dolgozójának lelkiismeretes munkája és gyermekszeretete hozzájárul a szakmai színvonal emeléséhez.

Kisgyermeknevelőink  személyisége szeretetet, megértést, védelmet sugároz a gyermekek felé.

Fő célunknak tekintjük, hogy a ránk bízott gyermekeket meleg, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a gyermekek egyéni igényeinek figyelembevételével gondozzuk-neveljük. Szakembereink szeretetteljes odafordulással segítik, hogy a gyermekek életkoruknak megfelelően ismerjék meg saját értékeiket, a körülöttük élő „világot”. Biztosítjuk a feltételét annak, ami életüknek ebben a szakában a legfontosabb: békés, nyugodt, elmélyült játékot, az együttjátszás lehetőségét gyermekekkel, felnőttel egyaránt. Nevelői munkánk során fontosnak tartjuk a családokkal való együttműködést, kölcsönös bizalmon alapuló korrekt partneri viszony kialakulását szülő és gondozónő között. Rendezvényeink rendszeres résztvevői és aktív támogatói a családok.

Pedagógiai programunkban kiemelt szakmai célként a gyermekek művészeti nevelését fogalmaztuk meg, melynek elemei ének, vers, mese, képeskönyv nézegetés,  valamint a vizuális nevelés területei, festés, maszatolás, tépés, gyúrás és más pepecselések.

Bölcsi-galériát alakítottunk ki, ahol a kiállított műalkotásokkal történő állandó kapcsolat a gyönyörködést, rácsodálkozást egyaránt szolgálják gyermeknek – szülőknek egyaránt.

2009 tavasza óta Somadrin só barlangot működtetünk, melynek használatára lehetősége van minden kisgyermeknek és szüleiknek. Somadrin cseppekben megjelenő – egészségre nem káros ásványi anyagokat a levegővel belélegezzük és ez által nő a légzőszervek aktivitása az öntisztulás, aminek következtében enyhülnek illetve megszűnhetnek a gyulladásos, allergiás folyamatok. A játékokkal, asztalokkal, pihenősarokkal berendezett szoba, önfeledt játéktevékenységre ad lehetőséget a 5-7 fős terápiát igénybevevő gyermekek részére. A só barlang a gyermekek számára nem kötelező ellátás, a szülök igényeinek megfelelően, a csoportok beosztással veszik igénybe.

2006. december 6-án megalakult a bölcsőde alapítványa. Az alapítvány által megcélzott pályázatok segítségével célunk a kisgyermekes és a gyermeket váró családok támogatása, az intézmény anyagi, tárgyi és személyi lehetőségeinek fejlesztésével. Kérjük kedves szülőket, hogy adójuk 1%-val és egyéb felajánlásaikkal támogassák alapítványunkat, céljaink megvalósítása érdekében!

Bölcsődénkben időszakos gyermekfelügyelet működik, melyről bővebben a "Szolgáltatások" menüpont alatt tájékozódhat.

Bölcsődénk fényképeit a képre kattintva érheti el!

Kicsi kék képtár

Bölcsőde vezető: Dr. Torma Lászlóné
cím:
 7632 Pécs, Németh L. u. 6/b 
tel: 
36 72 441 324
mobil: 36 30 575 8069
e-mail: kicsikek @kszipecs.huEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">
weblap: www.kicsikekalapitvany.hu

Copyright © www.kszipecs.hu