Get Adobe Flash player

 

Az Apró Léptek Alapítvány célja Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kisgyermek Szociális Intézmények Fészek Bölcsőde támogatása, személyi és tárgyi feltételeinek javítása.

Alapítványunk, további legfontosabb céljai:

  • hátrányos helyzetű gyermekeink képességfejlesztése, egészséges testi, és személyiségfejlődésének támogatása,
  • a hátrányos helyzetű gyermekek családjainak támogatása olyan programokkal, amelyek a szociális kompetenciát, a családok nevelő funkcióit erősítik

Célunk olyan intervenció alkalmazása, amellyel a fejlődés korai szakaszában, elsősorban a pszichomotoros funkciók fejlesztése révén csökkenthetjük, illetve felszámolhatjuk a gyermek fejlődésbeli elmaradását.

Rendszeresen szervezünk olyan programokat, amelyekbe bevonjuk a családokat is. A kisgyermekek korai szocializációjának fontos momentuma a szülő és a gyermek önfeledt együttléte, melyre sajnos sok családban egyre kevesebb lehelőség nyílik. A közös programok alkalmával mintát nyújtunk a szülőknek, és lehetőséget teremtünk arra, hogy olyan minőségi programokon vegyenek részt, amelyet a felnőtt és a gyermek egyformán élvez.

Apró Léptek Alapítvány

Évente egy alkalommal megnyitjuk kapuinkat a tágabb lakóközösség családjai előtt. 

Céljainkat adományokból és pályázatokból igyekeztünk megvalósítani. Pályáztunk tárgyi eszközök megvételére, programok szervezésére, illetve éves rendszerességgel szervezünk jótékonysági rendezvényeket.

Fontos megemlíteni, hogy az alapítvány több olyan alkalmat szervezett, ahol önkéntesek bevonásával építettük-szépítettük az intézményt. A felújításokhoz szükséges anyagokat az alapítvány szerezte be.

Alapítványunk fontos feladata, az általa támogatott gyermekintézmény mindennapjainak gördülékennyé tétele. Gyakran előfordul, hogy szükségessé válik olyan anyag, eszköz beszerzése, amely emelné a munkavégzés szakmai színvonalát, de az intézmény költségvetéséből nem teli rá. Ilyen tevékenység például a művészetterapeuta által tartott kreatív csoportfoglalkozás is, ahol minőségi és választékos anyagokkal dolgoznak az intézmény gyermekei.

Alapítványunk képeit a következő linkre kattintva tudják megtekinteni:
http://picasaweb.google.com/aproleptek

 

Copyright © www.kszipecs.hu